29 November 2009

Mengapa Anwar layak digelar Anwar Atarturk : persamaan Anwar dan Kamal Atarturk (siri II)


Antara Anwar dan Kamal Atarturk, kedua pemimpin ini memang diakui mempunyai personaliti tersendiri sebagai pemimpin. Kurniaan Allah kepada kedua mereka ini menyebabkan mereka menjadi idola dan tumpuan kepada pengikut masing-masing. Disebabkan keistimewaan yang ada pada kedua diri mereka juga seringakali kita melihat ia disalahguna untuk meraih populariti dikalangan rakyat demi mengejar kuasa, walaupun adakalanya kita melihat terlampau buruk aksi yang dipamerkan.

Kedua tokoh ini sebenarnya tiada beza yang ketara kerana perwatakkan dan personaliti kedua manusia ini adalah hampir sama. Kalau ada pun perbezaan ia hanya dari faktor tahun kemunculan dan ketika era yang berbeza.

Kamal Atarturk muncul sewaktu era keruntuhan Kerajaan Bani Uthmaniyah pada tahun 1924, pada masa itu arus yang dicetuskan oleh golongan freemason Yahudi menyebabkan kerajaan islam Uthmaniyah dilabelkan sebagai kerajaan sakit dan zalim yang harus dihapuskan. Manakala angin perubahan Pro barat ditiup diseluruh negara islam bagi menunjukkan kehebatan Tamadun Eropah dan barat.

Manakala Anwar Ibrahim pula muncul dalam politik selepas berpuluh tahun kematian Kamal Atartuk. Sewaktu peringkat awal kemunculannya demi membina personaliti dan meraih sokongan imej islam telah dipergunakan, memandangkan semasa itu arus islam begitu kuat dirasakan diseluruh dunia kerana berlakunya Revolusi Islam di Iran.

Tetapi selepas pasca nov 9/11, Anwar telah mengubah perwatakan sebaik keluar dari penjara Sungai Buluh, imej seorang pemimpin Islam mula terpisah dari dirinya dan perlahan-lahan Anwar telah menjelmakan rupanya yang sebenar seolah baru habis bertapa dipergunungan. Dari karakter tokoh islam sebelum ini, wajah seorang pengkagum liberalis mula terpancar pada tingkahlaku dan ucapannya, persis Kamal Atarturk dalam versi baru.

Selain daripada perbezaan ini, apa yang ada pada Kamal Atartuk itulah juga yang ada pada Anwar Ibrahim. Mungkin boleh kita katakan Anwar Atartuk merupakan satu padanan gabungan nama yang paling sesuai untuk mengambarkan kejahatan dan wajah hipokrit kedua manusia ini.

Kecelaruan orientasi seksual jelas kelihatan pada Anwar dan Kamal Atartuk, jika pemimpin Turki itu suka menjadi ayah angkat kepada lelaki-lelaki muda untuk melindungi pelakuan sifat seksnya yang berbeza dengan manusia normal lain, Anwar juga telah melakukan perkara hampir sama dengan amat mengemari melantik pembantu-pembantunya dari kalangan golongan muda yang mempunyai imej yang rangi dan macho.

Tuduhan melakukan hubungan seks luar tabie dengan beberapa nama seolah memperjelaskan lagi tabiat luar biasa bekas pemimpin pelajar ini. Walaupun Anwar dan penyokongnya menyatakan kesemua tuduhan adalah konspirasi namun timbul satu persoalan kenapa begitu ramai lelaki yang dikaitkan dengannya.

Jika Kamal Atarturk seolah memberi ruang kepada kewuduan pusat perjudian dan pelacuran lelaki dan Perempuan di Istanbul sebaik sahaja beliau memimpin Turki, Anwar juga sebelum ini amat dikenali amat rapat dengan tokoh perjudian di Malaysia sewaktu beliau berada didalam kerajaan. Malah tindakan sebuah negeri di Malaysia Timur yang cuba mengharamkan judi dilaksanakan di negeri tersebut mendapat tentangan yang hebat dari Anwar Ibrahim demi menjaga hubungan rapat beliau dengan tauke pusat perjudian.

Kedua tokoh ini juga amat selesa dengan kemodenan dan keterbukaan nilai barat, oleh itu keduanya seringkali akan menyeru pengikutnya agar melihat barat sebagai ideal terbaik untuk mencari idea untuk membangunkan negara dan organisasi yang dipimpin.

Kamal Atarturk sewaktu memimpin Turki telah memaksa rakyatnya memakai pakaian sut seperti lelaki eropah, manakala pihak perempuan tidak lagi dibenarkan bertudung. Cara hidup barat juga telah dipaksakan kepada seluruh rakyat Turki dan cara hidup bebas mula dipraktikkan dalam amalan seharian.

Manakala itu Anwar pula semenjak beliau menjadi pemimpin besar didalam kerajaan telah mula membawa pengikutnya mengikuti pelbagai kursus di East West Centre Hawai USA, sebagai ruang untuk mendapat pendedahan nilai dan pelbagai displin ilmu barat. Malah kepimpinan Angkatan Muda Keadilan yang berada dibawahnya kini seringkali dibawa mengikuti kursus di negara barat atau dibawah konsultan latihan yang mempunyai hubungan akrab dengan pihak barat.

Sementara itu dari strategi politik pula menyaksikan pendekatan yang dilakukan oleh kedua mereka ini seakan sama, jika Kamal Atarturk berdampingan rapat dengan Fremason untuk menjatuhkan Sultan Abdul Hamid, Anwar juga melakukan hal yang sama dengan berdampingan dengan CFR yang merupakan sebahagian daripada gerakan Fremason Yahudi seluruh dunia.

Sewaktu Kamal Atarturk ingin memusnahkan kredibiliti pemimpin Bani Uthmaniyah, penulis perancis yang bernama Biyakiyar telah digunakan untuk memberi gambaran kejahatan pelakuan pemerintah terakhir khilafah umat islam tersebut. Pelbagai fitnah telah diwujud dan diada-adakan bagi menjayakan agenda dengan disambut oleh pelbagai rangkaian media yahudi eropah sewaktu itu.

Begitu juga dengan Anwar, bekas tahanan pesalah rasuah itu juga turut mengunakan resipi yang seakan sama, dipergunakan wartawan biseksual Arnaud Dubus yang juga berasal dari Perancis untuk memburukkan nama pemimpin Kerajaan Malaysia. Tulisan Arnaud Dubus yang seakan mempunyai agenda yang sama dengan Biyakiyar ini juga telah diperbesarkan oleh rangkaian media Yahudi di seluruh dunia bagi mengambarkan kezaliman dan kejahatan Perdana Menteri Malaysia.

Kedua tokoh ini juga seringkali mempergunakan rakyat untuk memastikan misi dan visi mereka tercapai. Sebelum runtuhnya kerajaan Uthmaniyah, beribu- ribu rakyat Turki mati dalam perang saudara diantara tentera Bani Uthamaniyah dan golongan penentang kerajaan. Demi memperolehi kuasa pula, perancangan telah diaturkan oleh pemimpin Kamal dan pemimpin lain didalam Al-ittihad Wa Taraqi untuk membunuh orang Armenia supaya dapat menunjukkan kepada dunia bahawa Sultan Abdul Hamid yang mengarahkan membunuh golongan rakyat minoriti dinegara tersebut.

Anwar juga dilhat seakan melakukan perkara yang sama dengan mempergunakan rakyat untuk berdemonstari dijalan raya, melakukan rusuhan dan pelbagai bentuk demi membakar sentiment rakyat.
Sekiranya wujud kematian dikalangan bukan islam di Malaysia, Anwar dengan lantas akan mengaitkan kerajaan yang melakukan pembunhan tersebut. Contoh paling jelas ialah kematian Kugan seorang penjenayah telah meyebabkan beliau diangkat sebagai wira di kalangan penyokong Anwar. Perjuangan tuntuan Hindraf yang melampau juga digunakan Anwar untuk menyerang pihak kerajaan, walaupun kalau kita meneliti kandungan tuntutan tersebut ia merupakan suatu perkara yang tidak masuk akal untuk direalisasikan selain menghina agama islam sendiri.

Kelibat Anwar dan Kamal ini sebenarnya adalah lebih jahat dan zalim berbanding beratus-ratus pemimpin lain. Demi menyelematkan diri mereka sanggup mengatakan orang lain yang melakukan kezaliman, walhal hakikatnya merekalah manusia yang berlakon menjadi malaikat. Bolehkah kita percaya Sultan Abdul Hamid merupakan pemerintah yang jahat dan zalim seperti didakwa Kamal dan kumpulannya, sedangkan umat islam seluruh dunia menangisi kejatuhan Sultan tersebut. Begitu juga dengan dakwaan Anwar bahawa pemimpin kerajaan Malaysia merupakan sezalim manusia. Sedangkan penduduk Islam di Bosnia dan negara Afrika lain menyanjung budi yang telah dilakukan oleh pemimpin Malaysia. Hakikatnya yang mengeluarkan kata sebenarnya jauh lebih teruk berbanding penerima fitnah tersebut.

Namun harus kita akui sehebat-sehebat Kamal Atarturk yang angkuh membawa jauh Tuki dari Nur Islam, kuasa Allah lebih hebat berbading dirinya. Saat-saat kematian beliau begitu aib untuk diceritakan umat islam hari ini. Sejarah hari ini seakan telah mula menghukum segala pelakuan pengasas Turki Moden itu. Hari demi hari segala kerja kejahatan telah mula terbongkar dengan sendirinya.

Samaada Anwar akan melalui jalan yang sama hanya Allah STW sahaja yang mengetahui, diharapkan beliau mendapat mendapat iktibar dari apa yang berlaku ke atas Kamal Atarturk, kerana jika tidak sejarah akan pasti menghukum Anwar seperti mana yang berlaku keatas Kamal Atarturk. Sewaktu itu tiada apa yang boleh dilakukan Anwar kerana sejarah tidak pernah berbohong kepada kita.

Tiada ulasan: