23 Disember 2009

Anwar dan Musdah Mulia , Muslim Moderate di sokong oleh Yahudi

Selepas Anwar membawa kejayaan kepada pakatan pembangkang mengurangkan majority kerajaan pemerintah didalam keputusan pilihanraya 2008, salah satu akhbar Yahudi yang memuji Anwar adalah Jerusalam Post, penulis Artikel itu Shani Ross memuji Anwar kerana berjaya menyatukan parti pembangkang mengurangkan majority kerajan memerintah dan melaksanakan nilai demokrasi barat di Malaysia. .

“Sebagai pendokung Islam moderat, budaya, hak kebebasan agama , dan demokrasi liberal, Anwar memperolehi populariti dan kekuatan dan sokongandan akan menjadi Perdana Menteri dalam pilihanraya akan datang...” Kata Shani Ross dalam artikel tersebut.

Tindakan akhbar tersebut yang memuji Anwar melaksanakan nilai Demokrasi barat boleh dipersoalkan, terlalu aneh sebenarnya jika media Yahudi memuji pemimpin umat islam, melainkan pemimpin tersebut mempunyai hubungan yang rapat dengan pelobi yahudi di seluruh dunia. Ini hakikatnya yang berlaku sebelum ini, hingga menyebabkan pemimpin islam di pelbagai negara disisihkan dari media yahudi dari pemimpin islam seperti Ayatullah Khameini dan Ahmadinejab hinggalah kepada Mahathir Mohamed gara-gara pernah mengecam pemimpin orang Yahudi.

Anwar seringkali mendakwa ingin melaksanakan demokrasi dan kebebasan yang sebenar di Malaysia,tidak ubah seperti hasrat Amerika yang seringkali ingin menegakkan demokrasi di negara islam namun adakah ia berbaloi jika demokrasi itu berlandaskan apa yang berlaku di Amerika seperti hak kebebasan beragama, hak kesamarataan dan hak perkahwinan sejenis di amalkan di negara kita.

Sekarang ini golongan Muslim Moderate seperti Anwar Ibrahim giat mengatakan hak kebebasan agama dan perkahwinan sejenis adalah dituntut oleh agama islam bagi mengaburi umat islam agar menerima nilai-nilai demokrasi barat.

Islam pada anggapan kelompok ini menerima perilaku homoseksual dan menyatakan bahawa orang yang menolak homoseks adalah golongan yang berfikiran sempit dalam agama islam.

Bagi mengukuhkan lagi kenyataan golongan Islam Moderat ini, Siti Musdah Mulia seorang pemimpin Muslim Moderate diindonesia telah merujuk Surah al-Hujurat (49) ayat ke 3, bagi menghalalkan kegiatan hubungan sejenis,beliau menyatakan, “salah satu berkat Tuhan adalah semua manusia, baik lelaki ataupun wanita, adalah sedarjat, tanpa mengira etnik, kekayaan, kedudukan sosial ataupun orientasi seksual”.

Kerana itu, aktivis Liberal dan kebebasan beragama dari ICRP (Indonesia Conference of Religions and Peace) ini berkata, “Tidak ada perbezaan antara lesbian dengan non-lesbian. Dalam pandangan Tuhan, manusia dihargai hanya berdasarkan ketaatannya.” (There is no difference between lesbians and nonlesbians. In the eyes of God, people are valued based on their piety)

Musdah Mulia juga mengatakan, kandungan ajaran Islam adalah memanusiakan manusia dan menghormati kedaulatannya. Lebih jauh lagi dia berkata, bahawa homoseksualiti adalah berasal dari Tuhan, dan kerana itu harus diakui sebagai hal yang alamiah (semulajadi).

Adakah ini sebenarnya yang diperjuangkan oleh kelompok Islam Moderat atau dikenali juga kelompok Islam Liberal dalam mencari hak kebebasan dalam sesebuah negara islam, kerana kelompok ini merasakan apa yang dikatakan Islam mengenai perilaku gay dan homokseksual adalah tidak tepat dan benar.

Kita mengetahui bahawa antara ciri kelompok Muslim Moderate ialah memperjuangakan prinsip hak asasi manusia yang seolah-olah membenarkan manusia bebas daripada aturan yang mengikat mereka. Selain itu kelompok golongan Muslim Moderat juga menerima konsep Ijtihad (pentafsiran semula); memperjuangan isu Feminisme (hak wanita); bersikap toleransi dan menolak keganasan; dan kebergantungan kepada kesarjanaan sekular (barat). klik di sini.

Dalam Islam secara jelas , soal homoseksual sudah jelas hukumnya. Meskipun, sejak dulu lagi terdapat golongan homoseksual, namun ajaran Islam tetap tidak berubah, dan tidak mengikuti hawa nafsu kaum homo atau kumpulannya.

Tidak pernah ada di kalangan ulama atau guru agama yang berani menghalalkan tindakan homoseksual, sepertimana yang dilakukan Musdah Mulia dari UIN Jakarta itu.

Nabi Muhammad saw bersabda, “Siapa saja yang menemukan lelaki pelaku homoseks, maka bunuhlah pelakunya tersebut.” (HR Abu Dawud, at-Tirmizi, an-Nasai, Ibnu Majah, al-Hakim, dan al-Baihaki). Imam Syafii berpendapat, pelaku homoseksual harus direjam (dilempari batu sampai mati) tanpa membezakan apakah pelakunya masih bujang atau sudah menikah.

Malah kisah Nabi Luth sebenarnya memberi bukti Allah menolak perilaku kegiatan Homokseksual. Jadi sekiranya kelompok Muslim Moderate dapat menerima kelompok ini adakah mereka ini ingin membuat tafsiran semula apa yang telah ada didalam kitab Al Quran? kita mengetahui kolompok ini saban hari akan memperlakukan pelbagai wacana dan perbincangan agar idea mereka ini diterima tetapi sedarkah idealisme yang mereka sedang bawa itu sesungguhnya tidak selari dengan ajaran islam.

Jesteru itu, hanya disebabkan inginkan kebebasan demokrasi sepenuhnya adakah wajar umat islam memilih jalan menyokong apa sahaja yang dilakukan oleh Anwar ibrahim di bumi Malaysia tanpa memikirakan kesan disebalik laungan demokrasi dan kebebasan tersebut.

2 ulasan:

Jeffry berkata...

SLM BRO...SEMUA ORG DH TAU SI PENJUBR TEGAR TU MMG KAKI AMPU AMERIKA. TAK HERAN LAH KLU DEMOKRASI DAN KEBEBASAN YG DIA PEROLEH KT M'SIA NI PUN DIA X BERSYUKUR MALAH DIA GUNAKAN UTK KEPENTINGAN PERIBADI DAN POLITIK SEMPIT DIA..DASAR PELIWAT MMG MCM TU!

Tom Yam berkata...

sedih lihat umat islam diperbodohkan anwar...