16 Januari 2009

mesej dari penyokong Anwar


Pochong ditanya oleh beberapa orang melalu mesej peribadi melalui forum TKO dan dan juga Emel, kenapa Pochong begitu anti kepada Anwar, Kristian dan Yahudi.Menurut penghantar mesej ini segala masalah yang berlaku didunia ini adalah kerana umat islam, bukan salah orang kristian dan Yahudi. Pochong tak pasti dia adalah muslim atau tidak kerana dia adalah penyokong kuat Anwar Ibrahim, dan amat menyokong apa yang dilakukan Anwar sekarang.


Ulasan Pochong

Adakah benar masalah Palestin berpunca dari orang islam? sedangkan dalam Al-quran sendiri telah menceritakan perihal orang yahudi ini antaranya,

Allah berfirman dalam ayat 78 surah Al-Maidah bermaksud :

"Telah dilaknat orang kafir dari Bani israel, menerusi lisan Daud, dan isa anak Maryam, adalah kerana tabiat mereka yang sering durhaka dan melampaui batas"


Bani Israel merupakan gelaran bagi bangsa Yahudi, Allah memberitahu dalam firmanya dalam Al-Quran bangsa yahudi yang kafir telah dilaknat oleh Rasul yang diutus oleh Allah termasuk oleh Nabi Daud dan Isa. Soalnya kenapa mereka dilaknat? mereka dilaknat kerana mereka ingar arahan Rasul dan seringkali bertindak melampau batas.

Selain itu sewaktu zaman Nabi Musa juga diceritakan Nabi Musa pun telah Murka kepada bangsanya sendiri yang telah menginkari perintahnya pada hal segala kemahuan orang yahudi di tunaikan.

Apa yang didoakan oleh Nabi Musa pada kaumnya ternyata dimakbulkan Allah Taala, hingga kaum Yahudi hidup merempat ribuan tahun tanpa negara sendiri.

Dalam sejarah Islam wujud seorang bernama Abdullah bin Ubai yang merupakan seorang munafik dan sentiasa memusuhi Nabi dan Islam. Adakah dalam kehidupan hari ini masih wujud orang seumpama Abdullah bin Ubai?

Selepas Nabi Muhammad diangkat menjadi pemimpin Agung, pengaruh orang Yahudi merosot dan untuk melindungi kepentingan mereka ada yang memeluk islam dan mengadakan perjanjian damai dengan Rasulluah, sebenarnya mereka hanya berpura-pura membuat pengakuan itu dan sentiasa mencari helah untuk mengkhianati perjanjian.

Pengkhianatan yang berpanjangan seterusnya menyebabkan mereka disingkirkan dari Madinah dan dihukum bunuh kerana pengkhianatan.

Dalam surah Al-Maidah juga Allah mengingatkan umat Islam tentang orang Yahudi, iaitu dari ayat 82, membawa maksud:


"Sesungguhnya Kamu akan dapati bahwa orang-orang yang paling buruk permusuhannya terhadap orang-orang beriman adalah orang Yahudi dan musyrik."

Dalam konteks ini sudah jelas orang yahudi sampai bila tidak layak untuk dipercayai, tetapi bagaimana Anwar Ibrahim boleh menandatangani surat sokongan Annapolis Summit, adakah beliau berpendapat Ehud Olmert bukan merupakan yahudi seperti dikatakan dalam Al-quran.

Yang agak menjengkelkan lagi dia sesekali menafikan terlibat seperti tertera di blognya.

15 Januari 2009

Annapolis Summit: Anwar terjerat?

Abu Mazen dan Ehud Olmert bersalaman di Annapolis Summit

Steven Clemon dalam The Washington Note mengesahkan menyatakan Anwar Ibrahim bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia telah menandatangani surat sokongan Annapolis Sumit kepada Presidin Amerika George W.Bush dan Secretary of State, Condoleeza Rice pada 10 Oktober 2007.

Lokasi temeterainya Annapolis Summit

Anwar Ibrahim dalam blognya telah menafikan beliau terlibat. Soalnya siapa yang menipu adakah Steven Clemon yang menipu atau Anwar yang menipu. Steven Clemon sebagai makluman adalah Senior Fellow and Director, American Strategy Program, New America Foundation.
Stevon Clemon


Apa motif Steven Clemon memasukkan nama Anwar, adakah dia sengaja ingin memburukkan nama Anwar? atau beliau ingin menaikkan imej Anwar dengan menonjolkan Anwar antara tokoh yang menyokong deklarasi tersebut, dengan andaian perjanjian tersebut berjaya.Sekiranya perjanjian tersebut berjaya Anwar mungkin akan dipuja oleh dunia Islam sebagai tokoh keamanan.

Tetapi disebabkan perjanjian tersebut gagal maka Anwar telah cuba untuk menafikan beliau terlibat kerana majoriti negara Islam termasuk Iran, Syiria dan kumpulan Hamas menentang perjanjian tersebut. Dalam Annapolis Summit antara perkara yang dipersetujui ialah:

1.Mengiktiraf Israel sebagai sebuah negara berdaulat
2.mengiktiraf Mahmoud Abbas (Abu Mazen) sebagai pemerintah Palestin


Ahmadinejad secara jelas menolak Annapolis Summit

Lantaran itu perjanjian tersebut secara tidak lansung mengenepikan peranan HAMAS yang telah memenangi pilihanraya Palestin. Sampai ke hari ini tidak ada satu pun kebaikkan yang diperoleh oleh Palestin melalui perjanjian ini, malah Mahmoud Abbas juga telah kehilangan sokongan dari rakyat Palestin.Adakah Anwar cuba menafikan keterlibatannya dalam Annapolis Summit kerana tidak mahu menerima nasib yang sama seperti Mahmoud Abbas dan kumpulan Fatah?

Laman web Moon of Alabama mengatakan yayasan yang pernah dipegang oleh Anwar Ibrahim, (Foundation For The Future) merupakan grand design Amerika untuk membekalkan senjata kepada kumpulan Mahmoud Abbas (FATAH) menentang kumpulan HAMAS.

Sekiranya Foundation For The Future adalah tajaan AMERIKA, adakah Council on Foreign Relations (CFR) dan International Crisis Group (ICG) yang dipegang oleh Anwar Ibrahim sekarang ini juga merupakan 'tajaan' AMERIKA ?

Dalam isu Annapolis Summit ini sudah jelas Anwar sudah terperangkap dan cuba menuduh atau kambinghitamkan pihak lain seperti BTN dalam blognya untuk menutup kelemahan dan kesilapannya.

14 Januari 2009

Apa beza dua gambar ini?

Gambar 1 Gambar 2

Apakah perbezaan dan persamaan gambar di atas?
Gambar 1 merupakan gambar yang diambil dalam perjanjian Annapolis Summit 2007 di Amerika Syarikat. Dalam perjanjian ini, Mahmoud Abbas terpaksa menerima perakuan Israel sebagai sebuah negara berdaulat. Perjanjian ini jelas menguntungkan Israel.
Gambar 2 merupakan persefahaman DAP dan PAS untuk bekerjasama. Walaupun sudah jelas DAP menentang apa-apa perkara yang berkaitan islam . Namun Anwar bejaya merapatkan hubungan PAS dan DAP.
Persoalan
1. Kedudukkan Anwar adalah sama seperti peranan yang dimainkan oleh George Bush dalam merapatkan hubungan Negara Arab/Islam dan Israel.
2. Adakah cara-cara Anwar bertindak sama seperti Amerika? atau dia sememangnya agen Amerika?
3. Dalam persefahaman PAS dan DAP adakah PAS akan terjerat sama seperti apa yang terjadi kepada FATAH. Sekiranya PAS sama dengan HAMAS sudah tentu PAS tidak akan bersama dengan DAP. Sepertimana Hamas tidak percayakan Israel dan menentang pejanjian Annapolis Summit.

09 Januari 2009

Anwar ahli PAS sejak bila?


Kata seorang forumer TKO bernama "aayate' kepada Pochong;

"tula....suka sangat duk makan TAIK macam abg PASYURGA. cukup2 latu...." (PASSYURGA tu kononnya penyokong UMNO di forum TKO)

Setahu Pochong orang PAS ni baik sangat, sentiasa bersangka baik dengan semua orang, tetapi dalam TKO Pochong tidak pasti mengapa ahli forumnya terlalu kesat berbahasa, seolah-olah ia di benarkan oleh agama. Walhal Pochong tak pernah menyentuh sedikit pun organisasi PAS, yang Pochong sentuh adalah Anwar Ibrahim sahaja.

Walaupun Pochong bukan orang UMNO, bukan orang PAS dan bukan orang PKR, Pochong ada mengikuti program PAS dan amat menghormati orang PAS, dan pochong juga berkawan dengan semua orang, tetapi Pochong bagai tidak percaya apabila masuk dalam forum tersebut pelbagai kata-kata sesat di lemparkan kepada orang UMNO. Seolah-olah Umno itu sama dengan orang Yahudi yang perlu dibenci dan dihina. Takkanlah tidak ada sedikitpun jasa UMNO kepada orang Islam.

Pochong tidak tau samada forumer tersebut adalah orang PAS yang berbaju keadilan seperti dakwaan Azizi Abdullah baca link ini;
Kalau benarlah dakwaan Azizi Abdullah itu dan perkara ini masih lagi berterusan dalam Parti PAS maknanya parti tersebut masih lagi gagal untuk menyingkirkan pengaruh Anwar. Walaupun di peringkat kepimpinan negeri sudah mula digerakkan seperti penyingkiran khalid Samad dari kepimpinan PAS Selangor, tetapi di peringkat bawahan belum benar-benar berlaku.

Kalau Pochong dicemuh dan di maki kerana mempersenda Mursyidul Am dan Presiden PAS mungkin pochong boleh menerima, tetapi Pochong dihina kerana semata-mata tidak suka kepada Anwar Ibrahim.

Setahu Pochong sejak dulu lagi Pimpinan PAS cuba menarik Anwar masuk PAS tetapi gagal, kenapa agaknya? adakah PAS yang bermasalah atau Anwar yang bermasalah? harap-harap orang PAS ada jawapannya. Sehingga sekarang Anwar tidak pernah daftar ahli PAS tetapi orang PAS sanggup bertakbir dan beria-ia membela Anwar. Tok Guru kah Anwar tue?

Cukup bijak Anwar memperdaya orang PAS sehingga ia dianggap Ikon Islam oleh gerakan Islam. Namun hakikatnya Anwarlah musuh kepada orang islam kerana penglibatannya dengan pelbagai gerakan Islam Liberal dan bersekonkong dengan agensi yang dibiayai Amerika dan Yahudi.

Kalau benar Anwar inginkan Islam kenapa beliau tidak masuk PAS sahaja dan tidak perlu menubuhkan parti baru untuk memecahbelahkan lagi umat islam. Tapi yang jelas Parti yang ditubuhkannya lansung tidak memperjuangkan islam malah yang diperjuangkan ialah kesamarataan sama seperti yang di lakukan oleh orang Yahudi selepas mereka kononnya ditindas dan dibenci serta dipulaukan oleh orang eropah suatu ketika dahulu.

Mungkin pada masa ini Anwar orang yang paling gembira, kerana ramai orang PAS sanggup ikut katanya dan mengenepikan kata Presiden Pas sendiri. Cayalah bro Anwar...


08 Januari 2009

Anwar ingin jadi penyelamat dunia?
Ini kata Anwar Ibrahim di laman blognya:

"Jadual di Ankara sejak tiba malam tadi hingga waktu berangkat pulang jam 3 petang penuh sekali. Maaf, saya tidak dapat lapurkan pertemuan peringkat tertinggi di sini. Pastinya isu genting dan mendesak berkisar tragedi yang menimpa rakyat Palestin di Ghazza.
Perdana Menteri Recep Tayyip Erdogan merupakan satu-satunya tokoh negara Islam yang mengambil inisiatif berunding dengan pimpinan Hamas, Syria, Arab Saudi, Iran, beberapa negara Eropah dan Russia. Erdogan, Presiden Abdullah Gul dan penasihat luar Ahmad Davutoglu hampir melepaskan semua tugas lain dan hanya tertumpu ka isu Ghazza."


Tapi bila aku baca yang ni di AIDC:


"Menurut laporan Julia Kirby (Pembantu Penyelidik, Pew Forum on Religion & Public Life , Amerika) yang mewawancara Anwar Ibrahim, di Amerika Syarikat pada Jumaat, 7 April 2006, Anwar secara tegas menjelaskan pendiriannya bahawa beliau tidak bersetuju dengan HAMAS di Palestin, tetapi tetap menerimanya kerana telah dipilih oleh rakyat mereka. Oleh itu peranan pemimpin dunia Islam lain khususnya Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdo─čan diperlukan untuk menuetralkan pegangan pemimpin HAMAS. Anwar juga turut melahirkan kemarahan kepada pentadbiran Washington kerana mencurigai kehadiran Erdogan menemui HAMAS. Kata Anwar, Perdana Menteri Erdogan telah memberikan taklimat ringkas kepadanya tentang apa yang berlaku semasa lawatan ke Palestin itu, dan pada fikirannya Erdogan seorang yang berani untuk menunjukkan kepada HAMAS bahawa beliau menghormati keputusan rakyat Palestin, dan dalam masa sama meyakinkan HAMAS supaya lebih bersederhana, serta mempelawa menjadi sekutu kepada Amerika. Kata Anwar lagi, Turki telah memaklumkan kepada HAMAS; “Ya, kami mampu untuk bekerja bersama dengan Amerika Syarikat untuk mencari persefahaman.” Rujuk laporan Pew Forum on Religion & Public Life tentang sikap Anwar dan Erdogan terhadap isu HAMAS, klik di sini "


Aku merasa sungguh pelik kenapa Anwar sanggup membohongi rakyat Malaysia, dan meletakkan dia macam orang bagus. Walhal sudah jelas siapa Anwar Ibrahim yang menjadi pujaan orang Islam dalam Pakatan Rakyat, aku tak pelik jika orang kristian menyanjung Anwar tetapi kalau orang Melayu yang mengucap dua kalimah Shahadah sanggup bertakbir untuk Anwar aku amat terasa hairan. Apa sebab mereka menjadi sebegitu fanatik terhadap Anwar, sehingga sanggup menolak kebenaran, sehingga menjadi Pak Angguk dan menyokong apa saja kata Anwar Ibrahim. Adakah Anwar dah menjadi ANWARDEWA?

video Annapolis Summit 2007

http://

kenapa Anwar menafikan terlibat dalam Annapolis Summit?

Berikut petikan dari http://www.thewashingtonnote.com/archives/002540.php

General Eric Shinseki Signs Annapolis Summit Letter
Share / Recommend - Comment - Print - Monday, Nov 26, 9:06PM
CLOSE

On the eve of the Annapolis Summit, former U.S. Army Chief of Staff General ERIC SHINSEKI has asked that his name be added to a letter to the President and Secretary of State about the fundamental requirements for a successful Israel-Palestine outcome.
Former New Jersey Governor and Bush Administration EPA Administrator CHRISTINE TODD WHITMAN and Rice University James A. Baker III Institute for Public Policy Director and former US Ambassador EDWARD DJEREJIAN has also agreed to sign the letter.
The New America Foundation, International Crisis Group, and US/Middle East Project helped draft and promulgate a letter to President Bush and Secretary of State Condoleezza Rice regarding the Annapolis Peace Summit several weeks ago.
The
letter, as first drafted, calls for a process that is inclusive of all parties in the region, a process that has impact on the daily lives of Palestinians and Israelis, and is not a one-shot deal that ends with this Summit.
There are many signers of the letter now, but initial signatories included BRENT SCOWCROFT, ZBIGNIEW BRZEZINSKI, CARLA HILLS, NANCY KASSEBAUM BAKER, LEE HAMILTON, THOMAS PICKERING, THEODORE SORENSEN, and PAUL VOLCKER.
Other signatories in the subsequent weeks have "
included" but are not limited to:
US AID Deputy Administrator HARRIET "HATTIE" BABBITT, former USIA Chief JOSEPH DUFFEY, former US Senator GARY HART, former US Senator LINCOLN CHAFEE, RAND Corporation Board Member and New America Foundation/American Strategy Program Chair RITA HAUSER, former Assistant Secretary of State JAMES DOBBINS, former State Department Policy Planning Director MORTON HALPERIN, former Deputy Ambassador to the UN WILLIAM VAN DEN HEUVEL, former Israel Foreign Minister SCHLOMO BEN-AMI. . .
former US Senator BIRCH BAYH, former Congressman and Corning CEO AMO HOUGHTON Jr., former National Intelligence Council Chairman ROBERT HUTCHINGS, Fletcher School Dean and former U.S. Ambassador STEPHEN BOSWORTH, former Assistant Secretary of Defense LAWRENCE KORB, former American Political Science Association President and Columbia University professor ROBERT JERVIS, Kings College Terrorism Chair and New America Foundation Senior Fellow ANATOL LIEVEN, former National Security Agency Director Lt. General WILLIAM ODOM. . .
Committee for the Republic President WILLIAM NITZE, Brookings Visiting Senior Fellow DIANA VILLIERS NEGROPONTE, Former CIA Deputy Director JOHN McLAUGHLIN, former US Ambassador JOHN MALOTT, former EU Commissioner for Foreign Relations CHRISTOPHER PATTEN, former National Intelligence Officer for the Near East PAUL PILLAR, former US Senator LARRY PRESSLER, former US Ambassador FELIX ROHATYN. . .
MIT Center for International Studies Director RICHARD SAMUELS, retired Marine Corps General JOHN J. "JACK" SHEEHAN, Princeton University Woodrow Wilson School Dean ANNE-MARIE SLAUGHTER, Former Congressman STEPHEN SOLARZ, former First USA Bank CEO and Adagio Partners CEO RICHARD VAGUE, Former US Senator and UN Foundation President TIMOTHY WIRTH, and former US Ambassador and AIG Vice Chairman FRANK WISNER. . .
former New Jersey Governor and Environmental Protection Agency Administrator CHRISTINE TODD WHITMAN, Nixon Center President and National Interest Publisher DIMITRI SIMES, former National Security Advisor to Vice President Al Gore LEON FUERTH, Brookings Senior Fellow PHILIP GORDON, former US Ambassador to NATO ROBERT HUNTER, former Malaysia Deputy Prime Minister ANWAR IBRAHIM, former CIA Deputy Director JOHN McLAUGHLIN. . .
former State Department Chief of Staff LAWRENCE WILKERSON, Lehman Brothers Managing Director THEODORE ROOSEVELT IV, former US Ambassador JOSEPH WILSON, former Chief Monitor of the Middle East Roadmap at the Department of State JOHN S. WOLF -- among others.
The Annapolis Summit is actually an extraordinary meeting of global players -- including the foreign ministers of all P-5 nations not to mention a vast number of Arab states -- but more needs to be known on whether something tangible and transmittable to the next US President will emerge from this meeting.
While I have heard through the DC grapevine that the Palestinians are depressed after being cajoled into signing a joint declaration, they are hopeful and semi-confident that Bush's speech on Tuesday at the session will offer some greater specificity on his vision of various "final status" issues.
As one friend of mine close to the process told me today, it is vital that the White House understand that it is not only Ehud Ohlmert who needs to give a victory speech when he goes home -- but also Palestinian Authority President Abbas. If Palestinians on the street don't feel bolstered by the outcome tomorrow, Abbas will be politically crushed -- and Hamas, which is not included in this process, will emerge a victor.
More later.
-- Steve Clemons

Anwar cuba bohongi orang Malaysia...

Berikut disiarkan petikan dari blog Anwar Ibrahim pertanyaan seorang pembaca mengenai penglibatan Anwar dalam 'Annapolis Summit '

Munirah Hayati menanyakan:

Saya berpendapat, selain dari sejarah keganasan Zionis yg sudah berzaman, mutakhir ini US & Israel merasa terancam kerana Hamas menjadi pilihan rakyat melalui pilihanraya di palestin pada 2006 @ 2007 kalau saya tidak silap.

US tidak mengiktiraf Hamas kerana katanya Hamas adalah pertubuhan ‘teroris’

Now, based on history any reasonable and fair-minded person will realise, when they look beyond the propaganda line - the Zionists are a much much bigger ‘terrorist’ than Hamas, which is a small, very powerless group of people fighting for their own ‘right of return’ & ‘liberation of Al-Aqsa’

You, Anwar Ibrahim - has been part of the Annapolis Summit in November 2007 - clearly in support of America and their denouncement of Hamas.

I wish i can understand why you decided to be part of that. News report from AlJazeera now link the current offensive (i call it genocide & massacre by terrorist Zionist) as a result of careful planning and years of “peaceful negotiation” by US and other countries in summits that are not attended by the legitimate government of the people of Palestine.

I pray to Allah every hands that go into the planning of the current massacre will justly be cursed in this life & the next

wassalam

—–

Saudari Munirah,

Saya kurang pasti siapa yang sasau menyebar dakyah sebegini dengan dendam kesumat sademikian. Mungkin hasil latihan fitnah BTN!

Secara konsisten saya menggesa pengiktirafan ke atas HAMAS dan menegur pimpinan UMNO-BN kerana mengenepikan wakil HAMAS di Kuala Lumpur. Saya tidak pernah menyentuh apa lagi mendukung Annapolis Summit.

ANWAR IBRAHIM
ulasan pochong:
Kenapa Anwar ingin menyalahkan orang lain atau pun BTN tentang tindakkannya menandatangani perjanjian tersebut. Adakah hebat sangat BTN sehingga boleh mempengaruhi akhbar di luar negara untuk menyiarkan berita tersebut.
Adakah Anwar sudah tersilap langkah hingga ingin menyalahkan orang lain.
STEVEN CLEMONS dalam The Washington Note mengesahkan ANWAR IBRAHIM, bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia turut sama menandatangani surat 'sokongan' deklarasi "Annapolis Summit" kepada Presiden George W. Bush dan Secretary of State, Condoleezza Rice, pada 10 October 2007. ANWAR IBRAHIM dilaporkan telah menandatangani surat 'sokongan' deklarasi itu sebaris dengan JOHN McLAUGHLIN, bekas Timbalan Pengarah CIA; SHLOMO BEN-AMI, bekas Menteri Luar Negara Israel; HARRIET BABBITT bekas Pengarah NDI; JOHN MALOTT, bekas Duta US; CHRISTOPHER PATTEN, Co-Chair of ICG; STEVEN CLEMONS, Pengarah, New America Foundation dan lain-lain lagi.Semua nama-nama itu merupakah bekas-bekas tokoh berpengaruh kerajaan Amerika dan tokoh luar negara yang pro Amerika. Sudah semestinya tokoh-tokoh Amerika itu sudah mengenali siapakah Anwar Ibrahim dan mengetahui atas alasan apa bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia turut dijemput menandatangani surat deklarasi itu.
Persoalan :
1. Anwar Ibrahim mewakili kepentingan pihak mana dalam menandatangani surat 'sokongan' deklarasi Annapolis Summit itu ? Kepentingan Kerajaan AMERIKA atau Negara ISLAM ?
2. Atas kapasiti apa Anwar tandatangani surat itu ? Diplomat Jemputan Council on Foreign Relations (CFR), Ahli kehormat International Crisis Group (ICJ), United States Middle East Project (USMEP)atau bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia ?
3. Dengan persetujuan menurunkan tandatangan deklarasi itu, bermakna Anwar telah mengiktiraf kewujudan NEGARA ISRAEL sebagai sebuah negara yang SAH ?
4. Kenapa majoriti yang menandatangani deklarasi itu terdiri daripada tokoh-tokoh Amerika yang bukan beragama Islam ? Hanya Anwar dan 4 lain beragama Islam sedangkan 77 orang pula bukan beragama Islam ?
5. Kenapa deklarasi sokongan Annapolis Summit diketuai 8 tokoh yang berpengaruh di Amerika iaitu Zbigniew Brzezinski, Lee H. Hamilton, Carla Hills, Nancy Kassebaum-Baker, Thomas R. Pickering, Brent Scowcroft, Theodore C Sorenson dan Paul Volcker?
6. Kenapa nama Anwar dimasukkan sebagai senarai kedua bersama tokoh-tokoh badan perisikan, penajaan dan ejen iaitu Council on Foreign Relations (CFR), International Crisis Group (ICG), Central Intelligence Agency (CIA), United States Agency for International Development (USAID), National Democratic Institute (NDI), United States Middle East Project (USMEP), The New American Foundation, Brookings Institution, Open Society Institute, National Intelligence Council, RAND Corporation dan National Security Council ?
7. Adakah badan-badan perisikan, penajaan dan ejen seperti yang disenaraikan di atas sebelum ini pernah terlibat secara langsung (overt) dan tidak langsung (covert) ke atas negara-negara Islam ?
8. Kenapa pula negara Syria dan HAMAS serta majoriti penduduk Palestin menentang 'pelan damai' itu yang dianggap sebagai sangat menguntungkan Israel ?
9. Benarkah dakwaan HAMAS mengatakan Ayatollah Sayed Ali Khamenei (Iran) tidak bersetuju dengan Annapolis Summit dan menyeru dunia Arab memboikotnya.
10. Benarkah Anwar bersama empat orang Islam itu sangat pro-Amerika hingga sanggup membelakangkan kepentingan HAMAS dan majoriti penduduk Palestin yang beragama Islam?
11. Betulkah dakwaan laman web Moon of Alabama menuduh yayasan yang pernah dipegang oleh Anwar, (Foundation For The Future)merupakan grand design Amerika untuk bantu bekalkan senjata kepada kumpulan ABBAS (FATAH) menentang kumpulan HAMAS ?
Kumpulan HAMAS dan majoriti penduduk Palestin menolak 'pelan damai' Annapolis Summit
12. Kalau tuduhan laman web Moon of Alabama tidak benar, kenapakah STEVEN CLEMONS,(salah seorang penandatangan surat deklarasi Annapolis Summit 2007) dalam The Washington Note mengesahkan Foundation For The Future merupakan tajaan AMERIKA menjalankan operasi misteri yang hanya diketahui oleh Jabatan Negara Amerika ?
13. Kalau Foundation For The Future adalah tajaan AMERIKA, adakah Council on Foreign Relations (CFR) dan International Crisis Group (ICJ)yang dipegang oleh Anwar sekarang ini juga merupakan 'tajaan' AMERIKA ?
14. Bukankah usaha AMERIKA 'mendamaikan' antara Ehud Olmert (Israel) dan Abbas (Palestin)sebagai usaha untuk menafikan kemenangan kumpulan HAMAS yang pernah memenangi pilihanraya Palestin sebelum ini ?.
15. Bukankah 'perjanjian damai' antara Israel dan kumpulan Abbas bertujuan untuk menyemarakkan lagi rasa tidak puas hati kumpulan HAMAS kepada Abbas ?
16. Apakah bermaksud, dengan termenterai perjanjian ini, Israel boleh cuci tangan kerana peperangan akan terus berlarutan sesama Islam iaitu antara HAMAS dan FATAH.
17. Kalau begitu, betulkah dakwaan mengatakan "Abbas" merupakan Presiden Palestin, BONEKA Israel dan Amerika ?
18. Betulkah dakwaan Ahmadinejad, Presiden Iran mengatakan Annapolis Summit merupakan projek Amerika yang gagal dan sangat bahaya kepada dunia Islam ?
19. Kalau benar, Israel sudah mula 'angkat bendera putih' dan mahu berdamai dengan negara-negara Islam, kenapakah Israel hasut Amerika supaya serang Iran yang didakwa mempunyai senjata nuklear?
20. Jadi, apa sebenarnya KONSPIRASI di sebalik tabir sedang dimainkan oleh Amerika, Israel dan Anwar Ibrahim yang turut membawa imejnya sebagai "Bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia"?