25 Ogos 2010

PAS gesa umat islam tidak beri sokongan kepada Anwar Ibrahim dan PKR


Gara-gara Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi mengeluarkan kenyataan berikut :
" PAS patut menerima hakikat bahawa mengubah Malaysia menjadi sebuah negara Islam merupakan langkah sia-sia dan tidak akan dapat dicapai."

Beliau akhirnya telah diberi dengan pelbagai gelaran oleh penyokong PAS, dari lalang Pakatan Rakyat hinggalah kepada Karpal Singh Junior, malah ada yang mendesak umat islam di Selangor tidak mengundinya pada pilihanraya akan datang.

Mungkin penyokong PAS alpa seketika dengan siapa sebenarnya mereka mengeluarkan hemtaman kepada Adun Seri Setia merangkap pegawai Khas kepada MB Selangor tersebut.

Nik Nazmi Nik Ahmad merupakan orang kepercayaan Anwar Ibrahim dan baru dilantik satu posisi penting di peringkat PKR Pusat, iaitu Pengarah Komunikasi mengantikan Jason Chong. Jawatan yang disangdangnya memerlukan beliau mendapat kepercayaan dari Anwar Ibrahim dan sentiasa berhubung dari ketua Umum PKR tersebut.

Secara logik tidak mungkin Nazmi akan mengeluarkan kenyataan demikian sekiranya Anwar tidak mengetahuinya. Lebih-lebih lagi kenyataan Karpal Singh yang mengatakan beliau tidak bersendirian di dalam soal tersebut. klik sini

Adakah penyokong PAS termasuk pimpinannya akan turut sama mengecam jika yang mengeluarkan pandangan tersebut keluar dari mulut Anwar? nah kini Nazmi telah cuba dijadikan kambing hitam samada oleh Anwar mahupun pihak di dalam PAS.

Nazmi dikatakan terpengaruh dengan Anwar Ibrahim semenjak beliau belajar di MCKK lagi, pada dirinya reformasi yang digerakkan Anwar merupakan suatu perkara yang betul dan harus disokong.

Ideologi Anwar mengenai islam liberal dan Pluralisme juga diikuti Nazmi dengan penuh tekun, dan baru baru ini beliau telah dihantar oleh Anwar ke Universiti Paramadina untuk bertemu dengan Anis Basdawen Rektor Universiti yang ditubuhkan untuk mengkaji Pluralisme agama.

Anwar begitu percayakan Nik Nazmi dan sebab itulah beliau diberi kepercayaan untuk menguruskan banyak perkara mengenai kerjaya politik Puteri Sulung Anwar ibrahim iaitu Nurul Izah.

Oleh kerana itu, sebenarnya apa yang dilontar Nik Nazmi sekarang ini sebenarnya adalah suara Anwar Ibrahim, dan Nazmi hanyalah tool untuk menyampaikan mesej tersebut.

5 ulasan:

tukul berkata...

Aku nak marah pun ada,nak gelak pun ada.Apasallah penganut2 pas ni tak faham atau jahil?

Dengan bekerjasama dengan kafir harbi dap dan liberal pkr,negara Islam ke hudud ke cuma angan2 mat jenin saja.Semua orang dah tahu dap memang anti Islam takkanlah kepala hotak n.ajis tak terpikir atau pura2 bodoh yg dap memang tak mau hudud?

Kendian peliwat tegar sinuar tu pun anti hudud jugak,pas purak2 tak kenal nuar.Dia punya impian adalah demmokrasi tulen ala amerika,bebas sebebas2nya,hudud n mana dapat tempat dalam demokrasi.Takde pemimpin2 pas yg cerdik2 sikit nak tangkap permainan remeh begini?

Diorang ni semua berpakat dgn dap sebab nak jatuhkan umno saja tak lebih tak kurang.Diorang tak peduli dah hal2 lain.Inilah politik dendam kesumat.

Jeffry berkata...

ITU PSL PAS BEREBUT NK KN HJ HADI JD PM TP TERPAKSA AKUR DGN KEHENDAK DAP SUPAYA JAWATAN TU DI SERAHKAN BULAT2 KT SI AL JUBOREE. TENGOK LA BETAPA SYGNYA WALLY SLIPOR KAT KIT SIYAL & KARPAL? HUDUD CUMA MAINAN POLITIK DIORANG JEK KEHKEHKEH >|D

Tanpa Nama berkata...

Bukan tak faham ataupun jahil...hakikatnya depa tu bodoh tua.....harap serban dengan kopiah aje....

MymassaVoice berkata...

apa hukum hudud untuk peliwat tegar ye? sula sampai puas ke? hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Peliwat tegar hukumnya ...imagine bagaimana daging kebab bakar...heheheh