07 Ogos 2010

Anwar hijrah ke Amerika demi islam liberal

Rasululllah SAW, telah berhijrah ke dari kota Mekah ke Kota Madinah demi mengukuhkan lagi kedudukan umat islam. Namun Anwar telah keluar dari negara islam (Kuala Lumpur ) menuju negara bukan islam (Britain dan Amerika ) selepas dibebaskan dari penjara, Anwar ke UK dan Amerika bukan untuk mengukuhkan umat islam sebaliknya bersekongkol dengan musuh islam untuk memusnahkan islam dengan fahaman islam liberal.

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz baru baru ini telah menyamakan Anwar dengan Rasulullah kerana ketegasan prinsip dan istiqamah dalam perjuangan.

Kenyataan Nik Aziz tersebut sebenarnya mengejutkan banyak pihak, malah difahamkan dalaman PAS sendiri tidak mengemari kenyataan menjadi Mursidul Am PAS tersebut , yang tergamak menyamakan Istiqamah nabi Muhamad dengan diri Anwar Ibrahim.

Istiqamah Nabi Muhamad adalah melawan kaum Musyrikin Quraisy yang ingin memerangi islam, namun dalam konteks Anwar, perjuangan dirinya kini merupakan seorang yang ingin merosakan islam yang dibawa oleh Nabi Muhamad.

Fahaman liberalisme dan pluralisme bukanlah ajaran yang dibawa oleh Nabi Muhamad, di Malaysia dan Indonesia fahaman tersebut kini ternyata sudah diharamkan oleh pihak berkuasa.

Sewaktu gerakan ar -ridah, sejurus kewafatan nabi Muhamad Khalifah Abu Bakar telah melancarkan gerakan membasmi ajaran-ajaran sesat yang boleh memesongkan umat islam dan menghapuskan nabi-nabi palsu diseluruh pelusuh wilayah islam sewaktu itu.

Namun kini seorang yang dijenamakan Tok Guru oleh penyokong parti sanggup merendahkan martabat seorang ulul Amri dengan manusia durjana bernama Anwar Ibrahim.

Anwar hari ini telah mengangkat fahaman islam liberal dan Pluralisme dalam gagasan politik dirinya, akhir-akhir ini aktiviti menyebarkan gerakan tersebut semakin aktif dilakukan malah anaknya sendiri dihantar ke Indonesia minggu lepas untuk bertemu dengan Anies Baswedan seorang tokoh islam liberal anak didik kepada tokoh di dalam jaringan islam liberal (JIL)Indonesia Nurcolish Majid atau chak Nur.

Nabi Muhamad kalau kita ikuti sejarah perjuangannya sewaktu menyebarkan islam, telah melakukan hijrah ke Kota Madinah hinggakan Kota tersebut berjaya dibangunkan sebagai kota islam pertama di dunia dan wujud nya perlembagaan bertulis buat pertama kalinya dalam sejarah ketamadunan sewaktu itu.

Dan ini amat berbeza dengan istiqamah Anwar Ibrahim menyebarkan agenda islam liberalnya, sebaik sahaja dibebaskan dari penjara, beliau telah berhijah ke kota London dan kemudiannya ke Amerika Syarikat dan sempat bertapa di Saint Anthony Clollege Oxford London, Universiti John Hopkin dan George Town Universiti di Amerika. Klik sini untuk ikuti proses pertapaan Anwar di Amerika untuk mendalami islam liberal.

Universiti tersebut merupakan pusat kumpulan orientalis barat bertemu dan berbincang mencari kaedah bagaimana untuk menguasai negara islam dan merosakan agama nabi Muhamad.

Walaupun wujud tokoh pemikir islam di university tersebut, namun tokoh seperti yang dijadikan rujukan oleh Anwar Ibrahim Syed Hossein Nasr merupakan tokoh yang telah dibuang oleh negara asal dan terlalu jauh dengan pemikiran kumpulan ulama islam di Al-Azhar university. Baca sini untuk mengenali jemaah islam liberal di Amerika selain Anwar Ibrahim.

Walaupun Anwar berada di Amerika beberapa tahun, kita tidak dapat mengetahui berapa ramai orang Amerika terlah terpengaruh dengan ajaran yang dibawa Anwar Ibrahim, malah sehingga kini Amerika masih tetap merupakan sekutu yahudi israel laknatullah.

Dan ini nyata berbeza sekali kehebatan nabi Muhamad di Kota Madinah. Oleh itu bagaimana tergamak Nik Aziz telah merendahkan Rasul Junjungan umat islam sehingga disamatarafkan dengan Anwar Ibrahim.

Nabi Muhamad sesunguhnya terpelihara dari kejahatan, namun Anwar Ibrahim kejahatan sentiasa melingkari kehidupanya, sungguh nyata berbeza sekali.

Namun itulah hakikat yang perlu diterima apabila kuasa telah menyebabkan seseorang tersebut hilang akal dan pertimbangan untuk menyatakan mana yang betul dan mana yang bathil.

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ajaran pluralisme ini sudah didoktrinkan oleh Sai Baba di india. Baca buku "Dajjal sudah turun dari Khorasan" ajaran dia menyatakan semua agama adalah sama..dan..yahudi cuma mengolah doktrin tersebut untuk melemahkan Islam kerana zionis mahu cuma orang Islam yang boleh dijadikan 'tool' menerapkan doktrin tersebut kepaa umat islam...calon yang sesuai ialah Barus Anwar Bin Ibrahim
( BABI ) dan akan diturunkan baka babi yang sesuai iaitu babi Nurul....

Tanpa Nama berkata...

bila anwar lari ke US nanti, pok nik akan cakap anwar berhijrah macam Nabi SAW..aku agak jer

Gelombang Wangsa Maju berkata...

Salam Perjuangan,

TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


SEKIAN,

UMNO Didahulukan...
BN Diutamakan...

konek berkata...

Our current malay generation is racist now because they desperately want to hang on to privileges which I frankly believe it slowly causing the malay race to rot away and become a pathetic race on crutches dependent.

I think that malays are the most stupid idiots on earth – they might have big sized bodies bud in their heads, but they have puny brains.

Thus coming to the conclusion that they are the most stupid black blocks on earth – they are coloured black and stink like a garbage dump.

Does malays ever think twice about their religious? What if yours believe is not what you think!

You malays will rape anybody just for sexual pleasure. You didn't read about the malay who raped his own sister?

Not only that! They yell 5 times per day and expect to go to heaven! After committing so many sins like steal, rape, killing!

Malays are so stupid that deserve to be robbed by their own government. They in fact deserve to be raped as well. Maybe we were better off as British rule Malaysia after all.

Malays are jealous of Chinese, that is why they hate them. Americans are not jealous of Chinese, because they don't need tongkat. They buy a lot of Chinese goods. If they hate, they would have boycott the products. Bodoh!

Oh! Bodoh! Only blind man needs tongkat.

If Americans don't hate the malays, why is there so much bad press against Mahathir when he scolded the Americans? You malays are brainless and never read the newspaper. Everyday special rights here and there……….still like your tongkat so much!

You go to American embassy and see which country now is blacklisted? Did they blacklist Taiwan, Singapore, Hong Kong?

Even the Japanese look down upon the malays because they are just a bunch of fool, corrupt, lazy person who feed on the Chinese income tax for their existence.

The malays want to produce as many pig babies as they want, but doesn’t teach them what is honesty, hardworking, civilisation!

fargoman berkata...

If you turn on BBC, there are fair and equal coverage on the UK opposition parties.

So is NHK (Japan), so is KBS (Korea), so is CNN (America), so is CBC (Canada), so is ABC (Australia).

Even in our neighboring Thailand, their TV coverage is fair for both ruling and opposition parties!

Only in this Umno hijacked country that you find most lop-sided idiotic coverage on Umno and its running dog partners!

researcher berkata...

According to a recent study through secret agency, Nihon Himitsu Oruganitsum Bureau, shows that malays were descended from the hybrid between hog/boar and baboon, hence explains why they look like baboon and they don't eat pork.

Our latest DNA analysis confirmed the fact.

The Japanese, Europeans etc, all eat pork, so does that mean they are all dirty and only the malays and Arabs are clean?

These malays have no brains to think properly.

The secret agency study also finds that Muslims are more violent, lazy, cunning and barbaric due to the lack of pork in their meal and the wrong doctrine.

They had been misled by Quran for generations which was copied and twisted by Muhammad from Holy Bible just to control his followers so that they don't harm their same species/ancestor (the hybrid between hog/boar and baboon).

oversee berkata...

Hahaha! Shows how completely clueless malays are of the history of this land.

The Orang Asli are the original race of this land.

The malays themselves are only a small ethnic race that conquered the peninsular later.

Worst, what many term as 'malays today' are not actually the original malays of ancient times but 'adopted malays' from other ethnicities such as the Acehnese, Bugis, Minangkabaus and Tamil Muslims.

San berkata...

Well, UMNO managed to achieve one thing. The BTN-type morons, have been overwhelmingly successful in brainwashing todays 27 million citizens.

Who says that the peninsular was always called Tanah Melayu? This is a recent British term!

Tanah Melayu was never the name until the British came and colonized the peninsular.

Malai means hill in Tamil; as to describe the Titiwangsa range on the said peninsular since the 2nd century by the Gujerati traders who set up their formidable Hindu empire at Lembah Bujang.

coolooc berkata...

Hey, you pathetic cow and all the babiputras who have the same feeling/thinking like them. You don't feel shame being spoon feed by government using the taxpayers money?

I guess all the protection policy make you all even more lazy and narrow minded and stupid. The majority of you once step out of the Malaysia soil will sure starve to death.

Hoy, I think you should try some pork meat once a while to make you more intelligent a bit. Look at around the world region, anti pork meat countries are mostly rippled with starving and war or worst, non-stop crying for government policy protection.

Fact is fact when you babiputras are stupid is always stupid - although it can be help by consistent protection and nourishment policy but the end result will not go far because the quality of gene is there.

Hidup Melayu Islam berkata...

Nik Aziz dah nyanyuk dah menyimpang kata je Ulamak berilmu tinggi tapi otak di buntut bodoh tak habis habis.Sekongkong lagi dengan DAP habis nanti kuasa orang melayu Islam di Malaysia.DAP parti yang kuat dengan kecinaannya mana ada baik niat dan haqiqatnya mahu menghapuskan melayu,islam,sultan,raja dan perlembagaan secara perlahan2 dan berperingkat2.Masa ni dah nampak kejayaannya menghapuskan dgn agenda mereka.

Hidup Melayu Islam berkata...

Current Malays are not jealous u asshole and maggot.Current Malays want their country to be ruled by Malay Muslim not other race.Konek I would like to tell you Malays are not racist at all and Malaysia is officially belongs to Malay Muslim and other races have the right to stay and live.UMNO is not racist party or hijack,a party that safeguard Malay Muslim ruler and rights.Konek if you not happy and damn hate Malays Muslim you leave Malaysia or immigrate to the Country that you feel is fair and good to you.People like you may bring disaster and suffering to the Malay Muslim.