30 September 2010

Anwar dan lingkaran Yahudi pro Gay di Brussel, Belgium ; Apa agenda utama?


AIDC NEWS melaporkan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berada di Brussel, untuk menghadiri persidangan antarabangsa dari kelompok kumpulan liberal, anjuran sebuah Yayasan Kristian Jerman,Friedrich Naumann Foundation (FNF), yang merupakan salah satu penaja utamanya di Malaysia.

Selain Malaysia, FNF yang diketuai oleh Moritz Kleine Brockhof, yayasan Kristian Jerman itu juga turut mempunyai cawangan di Brussel Belgium.

Difahamkan Ketibaan Anwar disambut oleh Hans van Baalen, President Liberal International, Alexander Graf Lambsdorff, Presiden European Liberal Forum dan Dr. Jürgen D. Wickert serta Moritz Kleine Brockhof daripada FNF

Hans Van Baalen merupakan Ahli Parlimen dari parti People's Party for Freedom and Democracy VVD iaitu h Parti yang memerintah Netherland sekarang . Parti VVD sebagaimana kebanyakan parti politik di Belanda juga turut mengiktiraf kebebasan Gay Lesbian, malah ketua parti VVD iaitu Mark Rutte turut dikaitkan sebagai seorang pengamal hubungan sejenis oleh musuh politiknya di Belanda. Oleh sebab itu tidak mengejutkan jika kita melihat parti VVD yang dianggotai Hans Van Baalan agak menonjol dalam membela isu mebabitkan hak-hak kumpulan gay.Klik sini untuk melihat sokongan padu VVD kepada komunit i LGBT.

Hans Van Baalen juga mempunyai hubungan rapat dengan Madeline Albrigt, malah gerakan Liberal International sentiasa mengadakan perbincangan dengan Ketua Setiausaha NDI tersebut .

Mac 2010 juga Hans sempat mengunjungi Abdullah Gul di Turki untuk memastikan Turki mengikut syarat-syarat prosedur Negara demokrasi secular liberal seperti ditetapkan eropah sekiranya Negara tersebut berminat untuk menyertai Kesatuan Eropah seperti memastikan hak kepada kaum minority gay lesbian turut dibenarkan. Klik sini.

Alexander Graf Lambsdorff pula selain Presiden European Liberal Forum merupakan ahli Parlimen Eropah dan Ketua Kumpulan Kerja hubungan Kesatuan Eropah-PBB dan aktivis hak asasi manusia. Pada pandangan Lambsdorf layanan mana-mana pihak kepada kumpulan minority gay lesbian LGBT seharusnya dilayan dengan adil tidak besifat dikriminasi orientasi seksual.

Sebagai seorang yang begitu membenci Iran, Libya dan cuba beliau juga seringkali mebangkitkan ketidakadilan hak asasi dinegara tersebut. Dalam isu Zionisme pula beliau jelas menentang sesiapa yang menanggap Zionisme sebagai rasis. Klik sini.

Tokoh lain yang menjemput Anwar tokoh yahudi iaitu Dr. Jürgen D. Wickert dari FNF bersama Moritz Kleine Brockhof daripada FNF. Ketaksuban Jurgen kepada kelompok Yahudi Zionisnya boleh dilihat dengan kehadikranya pada majlis pengumpulan Dana Holocoust di Eropah malah beliau merupakan ahli International Council of the Holocaust Fund of Jews klik sini dan sini.

Manakala Moritz Kleine-Brockhoff merupakan pengarah projek FNF di Malaysia semenjak tahun 1 Oktober 2009 dan juga merupakan bekas korespondan bagi akhbar Jerman di Asia juga seorang proYahudi zionis.

Soalnya sekarang mengapa Anwar beria-ia berada di Belgium tatkala partinya dalam keadaan huru hara gara-gara kemelut pemilihan parti yang kian menuju kemuncaknya.

Sebelum ini Anwar dilaporkan sanggup memperuntukan tempoh masa yang panjang sewaktu Apology Tour di Amerika Syarikat.

Adakah program di Brussels ini juga susulan siri permohonan maaf kepada rantai Yahudi dunia dalam sudut berbeza?

Sila baca sini dan sini peranan FNF dan Konrad Adenauer Foundation di Malaysia.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Buat Ahli-ahli politik dan juga penyokong parti politik..

Perlukan Rumah untuk Disewa (Homestay) Sempena PRK Dun Galas Yang Akan Tiba Tak Lama Lagi. Hubungi saya sekarang (En Sham (013-3598445) untuk keterangan lanjut.

Ada pelbagai rumah untuk disewa. Dari rumah Banglo hingga ke rumah teres. Selesa dan dekat dengan pengundi.

Lengkap dengan kemudahan asas. Amat sesuai untuk dijadikan rumah negeri, bahagian mahupun cawangan.
Yang penting harga berpatutan dan boleh ditawar.

Cepat sebelum tawaran ini habis..
- Anak jati Kelate di perantauan