02 Oktober 2010

Anwar , Cologne Cologne Cathedral and Games Gay VIIIFestival Filem homoseks ataupun Festival Filem Q yang bermula pada 24 Oktober 2010 di Indonesia telah dikecam penganjurannya oleh Majlis ulama Indonesia (MUI) kerana mengangapnya sebagai pencabuli hak asasi manusia Majlis Ulama Indonesia dalam satu kenyataan juga menyalahkan pusat budaya asing kerana menayangkan filem-filem berunsur homoseksual di kawasan persendirian. Antara pusat kebudayaan yang terlibat dalam memberi bantuan dalam penganjuran filem itu ialah Institut Goethe Jerman, Yayasan Jepun, Erasmus House of The Netherland dan Pusat Budaya Perancis.

Institute Goethe merupakan sebuah pusat kebudayaan yang ditubuhkan oleh pihak Jerman diseluruh dunia dan ditubuhkan untuk mempromosikan dan perkongsian kebudayaan german samada muzik, filem teater ataupun karya-karya kesenian dan sastera kepada seluruh masyarakat dunia. klik sini.

Institute ini merupakan badan yang ditubukan dengan autonomi sendiri dan mendapat pembiyaan dari kementerian luar german, Persatuan akhbar German dan badan-badan persendiriaan digerman. klik sini

Institute ini berkerjasama rapat dengan Friedrich Naumann Foundation dan Konrad Adenauer Foundation melansakan agenda mereka diseluruh dunia, pada satu ketika pernah mempersembahkan naskah teater filem untuk memaparkan kepedihan orang yahudi sewaktu Holocaust pada zaman Nazi memerintah Jerman. Dengan kata mudah Intituse Goethe sebenarnya juga merupakan pelaksana agenda Yahudi diseluruh dunia.

Lihat disini kunjungan Anwar ke dalam program anjuran yayasan Jerman tersebut. Klik sini.

Kini kejayaan penganjuran festival tersebut sebenarnya telah memberi kejayaan besar ke atas kumpulan musuh islam. kerana ia dilaksanakan di negara yang mempunyai 88 peratus umat islam yang paling ramai didunia.

Kini media eropah dan Asia yang dikuasai Soros telah melabelkan para penentang festival filem gay tersebut sebagai golongan fundamentalis. Klik sini dan sini.

Di Indonesia hari ini para penentang dari kumpulan Front Pembela Islam FPI menyalahkan pihak luar seperti Institut Goethe Jerman, Yayasan Jepun, Erasmus House of The Netherland dan Pusat Budaya Perancis sebagai punca mengapa festival itu dapat dilaksanakan di Jakarta Indonesia.

German sepertimana Belanda dan negara eropah lain begitu terbuka dengan hak kumpulan Gay, pada Ogos lalu di Bandar Cologne telah diadakan Sukan Gay ataupun Games Gay VIII. Klik Sini.

Bandar Cologne ini juga disinggahi Anwar

sewaktu perjalanan beliau dari Brussel menghadiri persidangan antarabangsa dari kelompok kumpulan liberal, anjuran sebuah Yayasan Kristian Jerman, Friedrich Naumann Foundation (FNF), yang merupakan salah satu penaja utamanya di Malaysia.

Gereja Katolik, Cologne Cathedral ini juga dikatakan mempunyai lambang sesuatu dan diminati oleh golongan kaum sejenis ataupun pengamal LGBT sebagai destinasi untuk lawatan. Klik sini dan sini.

Tiada ulasan: